Budgetrecept för sommaren

​Sommarhalvåret kan ofta bli en av de kostsammaste tiderna på året. Resor, konserter, gott om fritid och frekventa restaurangbesök kan tillsammans spräcka de flestas budget. Det kan därför vara ett gott råd att spara pengar genom några enkla och goda budgetrecept.

För att se till att få så billiga måltider som möjligt bör man förhålla sig till några enkla grundregler. Exempelvis så bör man så ofta som möjlig laga storkok, så att man kan frysa in den mat som man inte orkar äta upp. Man bör dessutom aldrig kasta rester - ofta kan man spara detta och äta till lunch nästa dag, eller kombinera med något annat för att skapa en helt annan maträtt.

Dessutom så ska man försöka att planera sina middagar i förväg. Om man gör upp precis vad och hur mycket man behöver köpa i förväg så blir det ofta både enklare och billigare att handla. Det finns många olika roliga recept man kan testa som är snälla både mot magen och plånboken.

Förslagsvis så kan man enkelt slänga ihop många olika typer av pastarätter som blir billiga och goda. Antingen så kan detta serveras med pesto och fetaost, en typ av hemmagjord sås, eller varför inte ätas med köttbullar och ketchup.

Om man snarare vill äta något grönare så ger rotfrukter mycket mat för en förhållandevis liten peng, och kan tillagas på många olika vis. Man kan antingen steka, koka, mosa eller rentav fritera rotfrukter för att få lite variation i tillvaron.

Bönor och linser ska inte heller försummas - dessa kan ge en hög mättnadsgrad, samtidigt som de är förhållandevis nyttiga och billiga. Vad sägs exempelvis om en stark röd linssoppa med sval yoghurt till, eller en chorizogryta med bönor?

För den som ändå inte kan få budgeten att gå ihop kan det vara en bra idé att ta ett snabbt lån under sommaren. Man bör dock undvika SMS-lån och blancolån som har dåliga villkor och dolda kostnader.

En tjänst som Sambla hjälper till när du jämför blancolån, och låter dig hitta det med lägst ränta och bäst villkor. Detta är ett bra sätt att få ett tillfälligt tillskott i ekonomin utan att hamna i en ond skuldspiral.​