• 18 maj 2010, KL 10:08

    Ät dig Österlen runt

    Vem känner inte till Österlen för sin konstrunda varje påsk? Nu har en ny tradition tagit form i samma område i maj månad. Matrundan firades i år för tredje gången med stor framgång och uppskattning. Restauranger, producenter av råvaror, gästgiverier och gårdar håller öppet för att bjuda vårens smaker till alla.

  • 16 maj 2010, KL 8:34

    Claus Meyer och manifestet

    Claus Meyer, finns det något i matväg som den mannen inte har gjort? Som affilierad professor och allehanda gastronomisk entreprenör har han satt sitt hemland Danmark på världens matkarta som ingen annan. Att hans CV finns i en kort och en lång version på hans hemsida gör ingen förvånad.

  • 16 maj 2010, KL 8:34

    Av jord är vi komna

    Claus Meyer, Danmarks egen matman kom till Allé i Skåne-Tranås under årets Matrunda på Österlen. Under en timme berättade han entusiastiskt om terroir, ett begrepp som handlar om naturens egen betydelse för smakupplevelsen av olika råvaror.