• 18 maj 2010, KL 10:08

  Ät dig Österlen runt

  Vem känner inte till Österlen för sin konstrunda varje påsk? Nu har en ny tradition tagit form i samma område i maj månad. Matrundan firades i år för tredje gången med stor framgång och uppskattning. Restauranger, producenter av råvaror, gästgiverier och gårdar håller öppet för att bjuda vårens smaker till alla.

 • 16 maj 2010, KL 8:34

  Claus Meyer och manifestet

  Claus Meyer, finns det något i matväg som den mannen inte har gjort? Som affilierad professor och allehanda gastronomisk entreprenör har han satt sitt hemland Danmark på världens matkarta som ingen annan. Att hans CV finns i en kort och en lång version på hans hemsida gör ingen förvånad.

 • 16 maj 2010, KL 8:34

  Av jord är vi komna

  Claus Meyer, Danmarks egen matman kom till Allé i Skåne-Tranås under årets Matrunda på Österlen. Under en timme berättade han entusiastiskt om terroir, ett begrepp som handlar om naturens egen betydelse för smakupplevelsen av olika råvaror.

Matlandet blir Smaka Sverige

Tack alla ni som bidragit, läst, prenumererat och kommenterat våra nyheter på matlandet.se. Nu kommer matlandet.se att arkiveras och vårt fortsatta arbete kring mat kommer att ske på sajten Smaka Sverige. Fredagen den 12 december lanserar vi vår nya webbplats. Hoppas att du vill fortsätta följa oss där. Vi ses på Smaka Sverige!

Smakasverige.jordbruksverket.se