Välkommen på Bondens egen Matfestival!

01 september kl. 11:00 – 18:00 i Stadsträdgården i Uppsala

Välkommen på Bondens egen Matfestival!

1-2 September, kl. 11-18 i Stadsträdgården i Uppsala (vid Parksnäckan).

”Kom hit och njut av allt som Uppland har att erbjuda av mathantverk! Smaka på lokala ölsorter, lär dig baka den berömda Upplandskubben, eller gå på surdegsskola med Sussis Gårdsbageri och bli mathantverkare för en dag i vår smakverkstad! Och ta med er barnen! Vi bjuder på en massa kul, för både barn och vuxna! säger initiativtagaren till festivalen Claudia Dillmann, som är övertygad om att festivalen kommer att bli ett (ena)stående inslag i Uppsalas matliv från och med i år.

På Bondens egen Matfestival kan man givetvis handla färska råvaror och delikatesser direkt från sin lokala bonde och mathantverkare! Ett 70-tal unika mathantverkare kommer att finnas på plats! Här finns lokal mat för alla smaker – läckra gårdsproducerade ostar och charkuterier, spännande sylter och marmelader, frasiga kakor och skorpor, honung, rökt, gravad och inlagd fisk, pinfärska grönsaker och mycket, mycket mer.

Ett urval av Uppsalas bästa restauranger serverar mat av uppländska läckerheter och – om allt går väl – presenterar vi ett antal mikrobryggerier från Uppland. Här får besökarna möjlighet att lära sig mer om och smaka på den lokala ölbryggarkulturen.

Från Parksnäckans scen bjuder vi på matlagning av prisbelönta Upplandskockar, korvtillverkning med korvbloggaren Kristofer Franzén! Mats-Eric Nilsson från Äkta Vara, matkrönikör och författaren till boken ”Den hemlige kocken”, berättar om vad det egentligen är vi stoppar i oss. Malin och Jeanette från Eskesta Gårdsmejeri visar hur man gör sitt eget smör och mycket mer! Och så förstås – kulinariska musikupplevelser så att även örat får sitt!

Vi som gör matfestivalen jobbar på uppdrag av Bondens Mat i Uppland, en ekonomisk förening vars uppgift är att främja och synliggöra lokalt producerad mat i Uppland. Matfestivalen görs med stöd av Leader Upplandsbygd och Leader Norra Mälarstranden.

Kontaktperson:

Claudia Dillmann, Matambassadör i Uppland, 0702-313992, claudia@saxensorter.se

Anette Gärdeklint Sylla, pressansvarig, 0738-392088, bondensmatiuppland@gmail.com

Välkomna!

Läs mer på Bondens mat i Upplands hemsida

+ Lägg till i kalender
Tillbaka till kalendern