Matlandethuvudstad 2013

Vimmerby, Gotland eller Kiruna? Halmstad, Helingsborg eller Gävle? Eller rent av Stockholm? Vilken blir nästa matlandethuvudstad 2013? Nu kan städer, kommuner och orter runt om i Matlandet Sverige tävla om att blir Sveriges Matlandethuvudstad 2013.

- Runt om i landet finns en mängd olika orter, städer och kommuner som aktivt arbetar med mat i allt från primärproduktion och offentlig sektor till finkrogar. Nu ska jag och mitt Expertråd avgöra vilken av dessa som ska få äran att vara Matlandethuvudstad 2013, säger Eskil Erlandsson.

Vilken stad kommer att efterträda Östersund och Göteborg och bli ny Matlandethuvudstad 2013? För tredje gången är det nu dags för matglada kommuner och städer med ambitioner att bidra till att utveckla Sverige som matland att skicka in ansökningar för att bli Årets Matlandethuvudstad 2013.

Nytt för i år är att alla tävlande fyller i ett tävlingsformulär med frågor om nulägesbeskrivning och uppnådda resultat samt om framtidsvisioner och tillväxt. Sista ansökningsdagen är den 31 augusti.

Läs mer om hur man ansöker här