Bättre matupplevelser på vägkrogarna!

 

SUB med grillade grönsaker med fetaostcreme

Statoil satsar på bättre mat längs vägarna

Nu är våren här och snart är våra vägar fulla av hungriga semesterfirare. Vad många inte tänker på är att detta är det första intrycket besökarna får av Sverige, det nya matlandet. Nu har Statoil inlett ett samarbete med Kocklandslaget för att servera godare mat längs vägarna. Först ut är Johan Sandelin som utvecklat en fräsch och smakrik vegetarisk SUB, med grillade grönsaker och fetaostcreme som monteras och bjuds à la minute.

Detta är den första av åtta stycken smakliga samarbeten som kommer att bjudas efter vägarna på Statoils stationer under året. I april kommer lammkorven med picklad lök och ett nytt grövre korvbörd, som Klas Lindberg, vinnare av årets kock 2012, har smakcoachat.

– Det känns helt rätt att utveckla vårt materbjudande tillsammans med Svenska Kocklandslaget. Allt fler kunder blir mer kvalitetsmedvetna och vi vill möta ett ökat behov av god och varierad mat även längs vägen. Med de gedigna kunskaper som Svenska Kocklandslaget har både utbildar och inspirerar de vår personal. Nu vill vi även att våra kunder ska få ta del av deras inspiration genom de goda och fräscha rätter som vi har tagit fram tillsammans, säger Pernilla Engman, Kategorichef för Snabbmat på Svenska Statoil. Vi lanserar även tjänsten middagsklubben, som förenklar vardagens matlagning genom att införa en färdigplanerad matkasse som beställs via nätet. Kassen hämtar man sedan på närmaste fullservicestation när det passar bäst.

Kan detta vara en ny trend månntro, där även vägkrogarna inser att de kan locka besökare med en bättre matupplevelse? Egentligen behövs det ju bara lite nya tankar om hur bra mat kan serveras vilket leder till nöjdare kunder, fler besökare och bättre omsättning. Kanske man vågar släppa greppet om lövbit med pommes frites och ersätta det med något mer spännande och lustfyllt som bättre möter kundernas förväntningar? Något som andas Sverige.

Vad har man för förväntningar när man trött stannar till för att tanka och samtidigt äta något så att man orkar ta sig en bit till och lugna barnen i baksätet? Jo, gärna något välsmakande baserat på svenska råvaror och smaker, som gör att man åker därifrån lite piggare, med ett leende på läpparna och nöjdare barn.

Långtradarchaufförer är en annan stor kundgrupp för vägkrogarna. Här sprider sig ryktet snabbt om var det finns god vällagad mat och trevligt bemötande. Det är här man stannar för en stadig frukost eller lite värmande kvällsmat innan man kryper upp i hytten igen.

Det handlar om att överträffa kundens förväntningar var man än befinner sig!