Ökad synlighet och kompetens behövs

Ingela Hallberg, LivsmedelsSverige, SLU

Ingela Hallberg, LivsmedelsSverige, SLU

Många goda krafter inom branschen och den akademiska världen samlar sig nu för att gemensamt öka kunskapen om utbildningarna och jobben i livsmedelskedjan. Projektet ”Sveriges ungdomar skapar framtidens Matland” med stöd av Jordbruksverket, vänder sig till studie- och yrkesvägledare och personal på arbetsförmedlingar.
 
- Först och främst har vi samlat alla utbildningar på bland annat högskolenivå på en gemensam hemsida. Det underlättar både för presumtiva studenter och till exempel studie- och yrkesvägledare att hitta de utbildningar som finns, säger Ingela Hallberg verksamhetsledare på LivsmedelsSverige. Det är både spännande och givande när olika världar möts. I vårt arbete handlar det om fyra olika världar: vägledarnas, arbetsförmedlarnas, utbildarnas och branschens. Vår övertygelse är att med många sådana möten ökar kompetensen och engagemanget kring maten, och därmed möjligheterna att maten blir ännu godare, nyttigare och miljövänligare!

Den 15 mars genomförs en workshop med arbetsförmedlare, studie- och yrkesvägledare, branschen och utbildarna. Under dagen diskuteras hur vi kan arbeta tillsammans för att nå målen om ökad sysselsättning och en hög kompetens i livsmedelskedjan. Alla intresserade hälsas välkomna! Program och anmälningsmöjligheter finns på www.livsmedelssverige.se