Mer lagad vardagsmat men gärna hjälp på vägen

Svenskar vill laga mer mat men samtidigt få hjälp på vägen

Svenskar vill laga mer mat men samtidigt få hjälp på vägen

Häromdagen presenterades Felixbaromentern, en undersökning som Felix gjort där 1000 svenskar fått svara på frågor om sin vardag och vardagsmatlagning. Resultaten är inte revolutionerande men ändå smått glädjande, vi vill laga mer mat i vardagen, om än med lite hjälp. Det anses inte lika förbjudet längre att köpa produkter som underlättar och gör att matlagningen går lite fortare. Konserver, frysta rotfrukter och grönsaker och färdiga såser är det som de tillfrågade helst har hemma som tidsbesparing. Matbordet kallas i undersökningen den moderna lägerelden där vi samlas och pratar om dagen som gått, oftast klockan 18.00 och oftast på våra bestämda platser inom familjen. Andra slutsatser som kan dras av undersökningen är att:

  • 6 av tio lagar mat varje, eller så gott som varje dag hemma.
  • i 6 av 10 fall är kvinnan som lagar maten.
  • 9 av tio vill äta nyttigt på vardagar eftersom vardagsmaten är basen för hälsan.

 

Det glädjande är ändå att vi vill äta tillsammans, vi tycker om vardagen och vi tackar för maten. Och det mest förbjudna är och förblir att släppa ifrån sig generande kroppsljud vid matbordet.