Artikelserie om köttkvalitet och köttkonsumtion i GP

Hotel Karolinen i Åre och Soapstone Restaurant har specialiserat sig på att använda täljsten för att bjuda gästerna på en annorlunda köttupplevelse. Foto: Tuukka Ervasti/ imagebank.sweden.se

Hotel Karolinen i Åre och Soapstone Restaurant har specialiserat sig på att använda täljsten för att bjuda gästerna på en annorlunda köttupplevelse. Foto: Tuukka Ervasti/ imagebank.sweden.se

Göteborgsposten har gjort en artikelserie om köttkonsumtion och trender kring kött. Journalisten Fredrik Lennander skriver att vi aldrig för sett så mycket kött i köttdiskarna som nu och att restauranger i Stockholm och Göteborg  som har specialiserat sig på kött bidrar starkt till trenden. Johan Jureskog, ägare och kock på Restaurang AG i Stockholm, säger i en intervju med Lennander
att ”för att djuren ska få det bättre, och vi ska få bättre kött, måste vi bli mer kunniga om riktigt kött och även vara beredda att betala mer för kvalitet”. Tidningen har publicerat fler artiklar om kött.
Läs artikeln i Göteborgsposten