Totalt svenskt

Annethe Nathan har drivit butiken Totally Swedish på Crawford Street i centrala London, i närheten av svenska kyrkan, i 6 år. Nu utvidgar hon med en butik till, för att sälja svensk mat och svenska presentartiklar till ännu fler intresserade engelsmän och londonsvenskar. I affärerna, både de fysiska butikerna och via nätet, säljs produkter som Wasa Knäckebröd, Ekströms Nyponsoppa, falukorv, filmjölk, sill, svensk ost, Scans köttbullar, Pyttipanna och älgkött.

Satsningen kan ses som ett tecken på hur het den svenska maten är i London just nu. Waitrose svensksatsning blev en succé, både knäckebrödet och lingonsylten var bland de 5 mest sålda produkterna på hela varuhuset, svenska kockar gör gästspel på gästspel. Hur går vi vidare, vad kan exempelvis Exportrådet göra mer för att rida på den här trenden?